Billy Dans

Alle artiesten

Biografie

In het kort

Billy Dans (14 februari,1991) is een Amsterdamse singer/songwriter geboren en getogen in de Jordaan.
Het kan dan ook niet anders dan dat Billy door zijn Jordanese ouders groot wordt gebracht met nummers van Johnny Jordaan, Willy Alberti , Andre Hazes en Tante Leen. Maar Billy kiest niet voor het levenslied. Na het horen van Nederlandse rap, raakte hij geïnteresseerd in muziek en begon zelf ook met rappen.
Hoewel het als een grap begon wordt hij samen met zijn beste vriend Lyon Huijbrechts steeds serieuzer.
Op 18 jarige leeftijd scoren de twee Jordanesen een grote internet hit onder de naam 'Lyon en Billy' met het nummer'Voorbij'  wat op Youtube rond de 4 miljoen keer wordt bekeken.
Ze vallen op bij zangeres 'Glennis Grace' die ze uitnodigt om hun nummer samen met haar te zingen op het Jordaan Festival.

Billy Dans werkt (inmiddels solo) voortdurend aan nieuw materiaal. Dit doet hij samen met producer Jeroen Russchen (Spikey Spike). Wekelijks rijdt hij dan ook naar de studio in Stadskanaal om met zijn grote passie muziek bezig te zijn. Ook het nummer ‘Droom over jou’ dat hij op nam met niemand minder dan Ferry Doedens, komt voort uit deze samenwerking. Tijdens een spontane ontmoeting tussen Billy en Ferry gaf de rapper het nummer 'Droom Over Jou' mee aan hem. Hoewel Ferry in eerste instantie dacht dat het de zoveelste persoon was die een leuk nummer van hem had, werd hij na het beluisteren ervan razend enthousiast en zo was deze samenwerking geboren.

‘Droom over jou’ is de eerste grote soloproductie van de rapper. Door de samenwerking met Ferry Doedens tonen ook diverse media interesse in de jonge rapper. Zo wordt Billy voor het eerst voor een groot kijkerspubliek geïnterviewd door onder andere RTL Boulevard en Shownieuws en doet het bekende programma 'Life4You' de single primeur. Na een flitsende start, worden Ferry en Billy gevraagd om een optreden te verzorgen op het Rozengala van Ernst Daniel Smit. Voor deze gelegenheid schrijft Billy het liedje 'Jij Schijnt Naar Mij'. Ferry was zo enthousiast dat de jongens besluiten ook dit nummer samen te zingen op het gala en zo ontstaat er een nieuwe samenwerking tussen de twee heren.

Foto & Video

Foto & Video